UAntwerpen en imec kopen supercomputer aan

Hierin vind u informatie over AI - kunstmatige intelligentie
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic author
d'anvers
Site Admin
Berichten: 638
Lid geworden op: 03 jul 2017, 22:21
Locatie: Antwerpen
Belgium

UAntwerpen en imec kopen supercomputer aan

#1

Bericht door d'anvers » 23 jan 2019, 21:18

De NVIDIA DGX-2 is vanaf heden de nieuwe supercomputer van de Universiteit Antwerpen en onderzoekscentrum imec. De supercomputer kan tot 2 biljard (2.000.000.000.000.000) berekeningen per seconde uitvoeren en is tevens de eerste supercomputer van dit kaliber in de Benelux. Hiermee is hij ook 8,3 keer sneller dan de huidige supercomputer van de universiteit.

De enorme rekenkracht van de NVIDIA DGX-2 wordt mogelijk gemaakt door o.a. deep learning en artificiële intelligentie. Het technologische hoogstandje heeft daarnaast het formaat van een kleine koelkast. Steven Latré, informaticaprofessor aan de UAntwerpen, benadrukt de nood aan deze hoeveelheid rekenkracht. Die is nodig om nieuwe AI-systemen te trainen, waarvoor onderzoekers met de huidige apparatuur soms uren wachten op een resultaat. En door de snelheid van de digitale ontwikkelingen vandaag de dag zie je liever wachttijden van enkele minuten dan enkele uren.

De supercomputer zal tot slot als eerste gebruikt worden voor onderzoek naar malaria. Dit gebeurt in samenwerking met het Gentse Robovision, dat gespecialiseerd is in AI. Jonathan Berte, CEO van Robovision, legt uit dat medisch personeel dan wel duizenden cellen analyseert per dag, maar dat er intelligente algoritmes bestaan die hetzelfde werk in een fractie van een seconde kunnen doen. Op die manier kunnen meer mensen een snellere en accuratere diagnose ontvangen dankzij AI.
Afbeelding
[
Neem ook al eens kijkje op het nieuwe forum

zorin-os-nederlands-en-andere-distro

medion laptop(10jaar)240gb ssd PeachOSI.TV(32bits)/Linux Mint19.1/PopOS18.04/Netrunner 19.01/MX-18.1

Gebruikersavatar

Reza S
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 aug 2017, 19:22

Re: UAntwerpen en imec kopen supercomputer aan

#2

Bericht door Reza S » 02 feb 2019, 12:59

Klein detail?

"Software Ubuntu Linux OS :D
See Software stack for details"

Zie specificaties:
http://www.fluidyna.com/sites/default/f ... t-en_0.pdf

Plaats reactie