Grafische kaarten onder Linux

Hier vindt u allerhande tips, trucjes en nieuws van Linux
Gebruikersavatar

Topic author
d'anvers
Site Admin
Berichten: 646
Lid geworden op: 03 jul 2017, 22:21
Locatie: Antwerpen
Belgium

Grafische kaarten onder Linux

#1

Bericht door d'anvers » 12 mar 2019, 21:29

Geen van de gangbare grafische drivers voor Linux kan aan alle wensen voldoen. Daarom is het handig om bij het kopen van een nieuwe grafische kaart de eigenschappen van de driver mee te laten wegen.

Bij de meeste pc’s hebben Linux-­gebruikers eigenlijk geen omkijken naar de graphics-drivers omdat die tijdens het installeren al worden geïnstalleerd.

Bij AMD- en Intel-gpu’s zijn dat ook meestal de beste drivers die beschikbaar zijn. Maar ook daar liggen er problemen op de loer.

Wat de grafische processors van Intel betreft is er weinig nieuws te melden: dankzij een redelijke serie opensource grafische drivers zijn die gpu’s onder Linux zoals voorheen prima geschikt voor veel verschillende doeleinden.
Aan te raden distro's

Voor gebruikers die nieuw verschenen gpu’s aanschaffen, raden we nog steeds het gebruik van een distributie aan met de nieuwste drivers of die de drivers met grote regelmaat bijwerkt, bijvoorbeeld Fedora of rolling-release distributies als Arch Linux.

Dat raden we ook aan voor gamers die de laatste spellen willen proberen, omdat nieuwe drivers vaak de prestaties verbeteren en fouten van nieuw verschenen games corrigeren. Dat geldt al helemaal voor games die Vulkan ondersteunen.
Lees hier verder
Afbeelding
[
Zij die weinig denken, vergissen zich heel veel.

Plaats reactie